ONZE WERKWIJZE

Wanneer u uw hond naar een trimsalon brengt, moet u hem even afstaan. Dit is voor u noch voor uw hond leuk. Maar u kunt het ook onnodig moeilijk maken! Hoe langer u uw hond blijft knuffelen, hoe onzekerder hij wordt. Maar de lekkere koekjes doen heel vaak wonderen, want liefde gaat hier geregeld door de maag! ;-) 
Nadat we precies besproken hebben wat uw wensen zijn en de daarbij behorende mogelijkheden, kunt u de hond nog een knuffel geven en gaat u lekker naar huis of een boodschap doen en wordt u gebeld als hij/zij weer klaar is. Dit kan soms de eerste keer even vreemd zijn, maar dat went snel. Het is opvallend hoe rustig de meeste honden zich laten behandelen en genieten van alle aandacht die ze krijgen en de lekkere snacks tussendoor uiteraard!

Indien de vacht voor het wassen al bepaalde behandeling nodig heeft ga ik dat eerst doen en anders gaat uw hond gelijk gewassen worden, waarna hij met een föhn weer gedroogd wordt. Wanneer de vacht geheel droog is, kan de hond verder worden afgewerkt en in model worden gebracht. Inmiddels zijn we soms al enkele uren verder en kunt u hem komen halen. Na het trimmen kan het zijn dat uw hond zich een beetje "vreemd" gedraagt, zoals springen, met de kop schudden en zijn lichaam besnuffelen. Dit is te vergelijken met iemand die zijn haar pas heel kort heeft laten knippen. Uw hond moet ook wennen aan zijn nieuwe uiterlijk en aan het "gevoel". En…u vergeet natuurlijk niet uw hond te vertellen hoe mooi hij geworden is! Want uw hond is altijd de mooiste!

Hondentrimsalon Wayony
Eifel 8
1567 KD  Assendelft
075-622 30 29
info@wayony.nl

Aangesloten bij ABHB:

Vakvereniging voor gediplomeerde hondentrimmers